Suntem oameni maturi, avem obligații si responsabilități, un cod de legi nescrise și o multitudine de principii morale. Încercăm să fim buni și să le respectăm, pentru cei de care depindem și cei care depind de noi.

Aș vrea și eu să evadam,  te-aș lua de mână și tu ai închide porțile în urma noastră. Mergi cu încredere, cunosc drumul. În satul meu e mereu vară, coborâm la vale pe la umbra copacilor, facem la dreapta și pe portița îngustă, din lemn vechi, intrăm în hărman  (grădină ) Pe lângă butucii  de vie pasim grăbit pe cărarea înverzită. Mai facem odată la dreapta și am ajuns la o căsuță de lut cu ușa albastră și ferestre mici. E casa în care am copilărit, de aici vin cele mai puternice amintiri și aici, lângă bunei, la umbra salciei de la poartă găsesc mereu refugiu.

Poate ai și tu în amintiri un colțisor de rai, mergem data viitoare. Până atunci, tu scoate măsuța rotundă din tindă, eu voi aduce scaunele, bunica a scos din cuptor plăcintele cu brânză iar bunelul a adus cel mai bun vin roșu.

Poftim la masa! în colțișorul meu de rai.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s